Sport-Wear: webshop voor dames sportkleding

Een webshop voor sportkleding, uitsluitend gericht op dames. Sport-Wear is een nieuw online platform dat de markt opgaat met een ruim assortiment aan sportartikelen. Alles vanaf een sportoutfit en yogabroek tot zelfs een sport bh kan je hier vinden. Uniek, want de webwinkel is in het speciaal bedoeld voor de vrouwelijke doelgroep. De basis van de website werd gelegd door de eigenaar; de invulling is tot stand gekomen in samenwerking met MediaGarant.

Klantcase

Het eerste contact tussen Sport-Wear en MediaGarant dateert van begin oktober. De webshop van Sport-Wear is gebouwd in Shopify, waardoor de look & feel van een echte webshop al snel stond. Het ontbrak echter aan de invulling in de vorm van content, structuur en opmaak. Sport-Wear richt zich hoofdmatig op zes categorieën, in combinatie met de doelgroep ‘vrouwen’:

✓ Sportlegging
✓ Sportbroekje
✓ Sport set
✓ Yoga broek
✓ Sport bh
✓ Sportlegging sale

De combinatie van technische SEO en content creatie op bovenstaande categorieën moet er nu en in de toekomst voor zorgen dat Sport-Wear door de sportieve, vrouwelijke doelgroep wordt gevonden. Een sterke basis kan worden gevolgd door advertising.

untitled-design-max-quality-75

Aanpak

Om de invulling van de website op gestructureerde wijze vorm te geven, is gekozen voor een samenwerking middels het SEO-pakket met de looptijd van 3 maanden. Een periode die vooralsnog voldoende is gebleken om de website krachtig neer te zetten. Hoe zijn we te werk gegaan?

Omdat de basis van de website – het raamwerk – al goed stond, zijn we direct aan de slag gegaan met het creëren van unieke content op de categoriepagina’s. Dit betekent het structureel inpassen van de belangrijke primaire en secundaire keywords, inbegrip van interne links om de website als geheel te versterken en natuurlijk het toevoegen van SEO elementen op de achtergrond van de website.

Bezoek de categoriepagina ‘sportbroekje’ voor een indicatie van de uitwerking: https://sport-wear.nl/collections/sportbroekje-dames

Overzicht van de Sport-Wear homepagina 

Daarnaast is de homepagina van Sport-Wear onder handen genomen, zijn blokken geplaatst om de diverse categorieën direct toegankelijk te maken en zijn de eerste blogs gepubliceerd. Op de achtergrond is hard gewerkt om de website op ieder niveau te versterken. Voor webshops hanteren we dezelfde vaste structuur, waarin we linken vanuit de homepagina naar de categorie en vervolgens naar het product, middels intern linken.

Resultaten

Inmiddels zien we de eerste resultaten van de SEO optimalisatie. Zo laten alle categorieën een groei in de vindbaarheid zien, en staan diverse categorieën al in de top-25 resultaten van de zoekmachine. Dit zonder dat er actief promotie is gevoerd op de website. In de komende maanden zullen we de website van Sport-Wear blijven optimaliseren middels blogs en SEO componenten die de website sneller, overzichtelijker en sterker zullen maken.

Benieuwd naar de website van Sport-Wear?

Ontdek alles over Search Engine Optimization bij MediaGarant

Related Projects
Lideka Home