FACEBOOK ADVERTEREN 

Facebook adverteren: hoe werkt dat?

Een Facebook advertentie geldt als betaalde promotie voor een product of dienst. Voor bedrijven zijn social media kanalen steeds vaker onderdeel van de marketing funnel, en op Facebook adverteren mag dan uiteraard niet ontbreken. In welke fase van de funnel men kiest voor Facebook, dat verschilt per bedrijf. Zo kan Facebook een interessant kanaal zijn voor branding, websiteverkeer en conversies. Binnen een advertentiecampagne bepaal je als bedrijf zelf het budget, de inhoud van de campagne, de doelstelling en de doelgroep. Alles rondom Facebook advertising wordt overigens beheerd vanuit Facebook Business.

Wist je overigens dat Facebook en Instagram vanuit hetzelfde business center beheerd worden? Zo kan je naast Facebook ook kiezen voor Instagram adverteren. Twee van de grootste social media kanalen betekent voor jouw bedrijf een indrukwekkend potentieel bereik.

Facebook Business beheer

Advertenties in Facebook worden beheerd vanuit het Business Center. Dit is voor beginners een relatief complex systeem. Met onze uitgebreide expertise weten we echter de weg te vinden vóór jou. Het enige dat we nodig hebben? Jouw Facebook Business account koppel je met onze Business omgeving, zodat we advertenties voor jou kunnen ontwikkelen, optimaliseren en succesvol maken.

Waarom kiezen voor Facebook adverteren?

Om de doelgroep te bereiken heb je als bedrijf vaak niet meer genoeg aan ‘slechts’ één platform. De combinatie van verschillende marketinginstrumenten en meerdere platformen zorgen gezamenlijk voor een effectieve campagne. Ruimte maken voor promotie middels social media adverteren mag niet ontbreken. We besteden gemiddeld zo’n 2,5 uur per dag op social media, en Facebook heeft daarin een belangrijk aandeel. Dat in Nederland ruim 10 miljoen actieve Facebook-gebruikers te vinden zijn, maakt het voor bedrijven interessant is om op dit sociale netwerk naar voren te komen.

untitled-design-max-quality-52

“Doordat Facebook met beelden werkt, kunnen potentiële klanten bewust worden gemaakt van mogelijkheden waar zij zelf niet op zouden komen. Hierdoor kunnen wij doelgroepen aanspreken die bijvoorbeeld via Google Search worden gemist”

Een actieve community

Sociale media trekken de meest betrokken mensen aan. Mensen die graag in contact blijven met anderen, maar zich ook graag laten inspireren door maatwerk reclames. Wat is de benchmark van Facebook? De Click Through Rate (CTR) op Facebook advertenties ligt gemiddeld zo rond de 1,5%. Dat is in vergelijking met andere online marketinginstrumenten behoorlijk hoog.

Beschikbaar voor ieder budget

Ben je benieuwd naar de Facebook ads kosten? We hebben goed nieuws! Facebook advertising hoeft helemaal niet duur te zijn, en is beschikbaar voor zowel startende als reeds gevestigde bedrijven. De kosten die je binnen een Facebook campagne wilt maken, hangen onder meer samen met de grootte van de doelgroep, de concurrentie en de looptijd. Wij kunnen je vooraf adviseren over een geschikt budget om jouw doelstelling te bereiken.

Doel- en doelgroepgericht adverteren

Jij wilt je doelgroep bereiken, Facebook heeft deze al voor je gesegmenteerd. Omdat Facebook op grote schaal persoonlijke gegevens verzamelt, kan je zeer gericht adverteren. Dit kan onder andere op interesseniveau, gedrag en demografische gegevens. Wil jij mensen bereiken die geïnteresseerd zijn in ‘outdoor activiteiten’ in ‘woonplaats X’? Stel de doelgroep samen en maak een start met het bereiken van de meest betrokken mensen in jouw regio.

Facebook marketing uitbesteden

Hoewel Facebook Business op zichzelf erg toegankelijk is, kan het beheer van een advertentiecampagne best complex zijn. Het opstarten van een campagne, inclusief het bepalen en neerzetten van de doelgroep, vraagt om de nodige expertise. Om het maximale resultaat uit Facebook ads te behalen, kan het prettig zijn om Facebook marketing uit te besteden. MediaGarant is Facebook Partner; wij helpen je graag bij het opzetten en beheren van Facebook advertenties, waardoor jij je kunt blijven focussen op je eigen bedrijf.

Weten hoe we dat doen?

untitled-design-max-quality-53