SEO UITBESTEDEN

SEO uitbesteden betekent dat je wilt investeren in de vindbaarheid van je website in de zoekmachine. Logisch, want als gebruiker van de zoekmachine heb je onbewust het beste gevoel bij de website die bovenaan komt te staan bij een zoekopdracht. En omdat een hoge SEO-score van je website duurzaam is, loont het om te investeren in zoekmachine optimalisatie. Bovenaan in Google komen te staan, daar maken onze SEO specialisten zich graag sterk voor.

Waarom SEO uitbesteden?

Om een lang verhaal kort te maken, wil je dat een website fungeert als visitekaartje voor je bedrijf én goed presteert in de zoekmachine. Die twee samen laten komen is een flinke uitdaging. De website is primair bedoeld voor de bezoeker, en moet zodoende gebruiksvriendelijk zijn en aantrekkelijk ogen. Beide aspecten hebben echter geen directe connectie met SEO, waar het primaire doel is om op gerichte zoekwoorden- en termen bovenaan te komen in de zoekmachine. En dan heb je ook nog zoiets als Technische SEO. Een groot aantal elementen bepalen de uiteindelijke vindbaarheid van jouw website in de zoekmachine.

Waarom is de input van SEO cruciaal voor je website? Als bedrijf loop je het risico bezoekers en omzet mis te lopen, wanneer je niet op de eerste pagina van de zoekresultaten terug te vinden bent. Sterker nog: een website buiten de top-3 loopt al ontzettend veel clicks mis. En omdat de waarde en CTR van een organische website nóg hoger liggen dan bij Google advertenties, wil je als bedrijf absoluut goed gevonden worden. Lukt het je niet om eigenhandig een toppositie voor je website te genereren? Dan is SEO uitbesteden the way to go.

SEO voor bedrijven

Samen met MediaGarant richting een toppositie in de zoekmachine? Kies voor SEO uitbesteden en start vandaag met investeren in je website.

SEO betekenis

Search Engine Optimization (SEO) is onderdeel van zoekmachine marketing. Wat is SEO? De term definieert zich het beste als een combinatie van mechanismen, welke als doel hebben een website bovenaan de zoekmachine te krijgen. Naarmate de concurrentie in een branche of regio groeit, wordt het voor bedrijven lastiger om de eerste positie(s) in de zoekmachine te veroveren. Het vraagt om een doorlopende investering in alle elementen die een raakvlak hebben met SEO.

Zoals gezegd is dit dus een combinatie van mechanismen, welke je website laten scoren in de zoekmachine. Over welke mechanismen hebben we het dan? In de basis bestaat SEO uit vier onderdelen: Technische SEO, Content, Websitestructuur en Autoriteit.

Technische SEO

Technische SEO draait om de gebruiksvriendelijkheid van een website. De primaire technische aspecten zijn snelheid, mobiele responsiviteit en structuur. Aanvullend spelen ook afbeeldingen, beveiliging en meta titels een rol. Binnen de technische SEO ben je zodoende bezig met het creeren van een stevige basis, waardoor SEO kan floreren en de gebruiksvriendelijkheid van de website optimaal is. Een bijkomend voordeel van technische SEO is dat dit de ranking van je website ten goede komt.

Technische SEO
Content

Content

Content is primair de tekst op de website, ook wel bekend als content marketing. De focus hoort hier te liggen op keywords en headings binnen de tekst. De headings zijn titels op de website, zoals de H1 (hoofdtitel), H2 (subtitel) en H3/H4 (secundaire subtitels). Content is vaker zichtbaar aan de voorkant, en dus is het belangrijk om zowel voor de bezoeker als zoekmachine geschikte content te ontwikkelen. Andermaal is de gebruiksvriendelijkheid belangrijk, terwijl in de content ook de zoekwoorden een bepalende rol spelen.

Websitestructuur

In hoeverre communiceren meerdere pagina’s op je website met elkaar? Deze vraag is uitsluitend relevant voor websites die zich laten omschrijven als multipager. Beschik je over een onepager, dan is websitestructuur minder relevant. Hoe sterker de websitestructuur, hoe sterker de SEO-score. Hoe komt dit tot uiting? Zodra een zoekmachine-bot over je website ‘crawlt’, dan willen zij een makkelijke route van punt A naar B (en nog dieper) kunnen ontdekken. Het geldt als impuls voor de user experience én verhoogt de kwaliteitsscore van je website.

Wat is SEA Google ads
website autoriteit

Autoriteit

De autoriteit van een website is bepalend voor de ‘ranking’. Autoriteit bouw je op naarmate websites middels een backlink verwijzen naar jouw website of pagina. Additioneel is de kwaliteit van het backlink profiel interessant om in de gaten te houden. Het is bijvoorbeeld interessanter om 10 sterke backlinks te ontvangen, dan 1.000 matige tot zwakke backlinks. Groeit de omvang en kwaliteit van het backlink profiel, dan stijgt de autoriteit en daarmee de ranking van de website in de zoekmachine.

Website optimalisatie

Door de jaren heen is het belang van de bedrijfspagina steeds groter geworden. Vrijwel ieder bestaand bedrijf beschikt zodoende over een website, maar hoe zit het eigenlijk met de vindbaarheid? Om die vindbaarheid te stimuleren, is de keuze voor website SEO even logisch als nodig. Waar doelen we op? Consolideren op plekken waar je website al gevonden wordt door de doelgroep, en investeren in relevante pagina’s die momenteel vrijwel niet bezocht worden. Is het zinvol om bestaande pagina’s en content te optimaliseren? Zeker! Je werkt nu vanuit een stabiele basis, beschikt over voldoende know-how en kennis, en kunt zodoende gericht sturen op verbeterpunten. Bepaal en werk samen met MediaGarant naar een online doelstelling.

Voordelen SEO

Waarom zou je als bedrijf of zzp’er kiezen voor Search Engine Optimization? Maak kennis met de belangrijkste SEO voordelen. Met al die voordelen van zoekmachine optimalisatie kan je als bedrijf niet meer om dit concept heen. Onze specialisten helpen je dan ook graag bij het opzetten van een succesvolle SEO strategie.

Duurzaam resultaat: een hogere positie in de zoekmachine
Investeren in SEO is ‘gratis’: je investeert in uren en de website
Een hoge positie in de zoekmachine geeft jouw website autoriteit
Bezoekers van je website zijn zonder uitzondering waardevol
SEO zorgt óók voor een sterkere website; jouw visitekaartje

SEO pakketten

SEO kosten

Bij het uitbesteden van SEO is het, evenals bij andere marketingdiensten, belangrijk om in te gaan op de kosten. Vanuit de investering die je doet, wil je namelijk op termijn resultaten behalen. Bij SEO zijn die resultaten niet direct zichtbaar in de vorm van meer sales of leads, hoewel dat op de langere termijn wel goed mogelijk is. Op de korte termijn kijken we echter vooral naar de positie van jouw website in de zoekmachine. Deze krijgt met dank aan SEO een duidelijke impuls, waardoor je op verschillende zoekopdrachten van de doelgroep beter gevonden wordt.

Het imago van SEO heeft ervoor gezorgd dat dit wel eens een ‘gratis methode’ is om bovenaan de zoekmachine te komen. Dat is in alle eerlijkheid niet waar. Wel is SEO de meest duurzame vorm van marketing om bovenaan te komen in de zoekmachine. Het is een investering voor de lange termijn, waardoor jouw website ook jarenlang goed vindbaar zal blijven.

Nulmeting

Om de resultaten uit SEO inzichtelijk te maken voor jou als klant, gaan we altijd uit van een nulmeting. Samen bepalen we op welke keywords je beter gevonden wilt worden, en de nulmeting zorgt voor het overzicht van de huidige vindbaarheid van je website. Van tijd tot tijd wordt dankzij die nulmeting inzichtelijk hoe jouw website scoort in de zoekmachine. Zien we een verbetering in de positie? Dan betekent dit dat we op de goede weg zijn. Search Engine Optimization is evenwel, zoals de naam al doet vermoeden, een doorlopend proces. Daarom kiezen we bij MediaGarant bewust voor SEO pakketten.

SEO uitbesteden bij MediaGarant

Overtuigd van de voordelen? Onze SEO specialisten staan voor je klaar. Jouw website verdient de optimale vindbaarheid in de zoekmachine, en dat is helemaal bovenaan! Dit is waarom je SEO moet uitbesteden bij MediaGarant:

✓ Jarenlange ervaring met zoekmachine optimalisatie
✓ Proactief: we zien kansen en kunnen direct schakelen
✓ Maandelijkse updates van de resultaten in de zoekmachine
✓ Veelzijdig: we werken met zowel het mkb als zzp’ers
✓ Instappen kan óók met een kleiner budget!

SEO succesvol maken doen we samen. Daarom word je bij MediaGarant betrokken we je bij elke stap. De juiste SEO strategie en een stip op de horizon, waar we samen naartoe werken.

Seo uitbesteden bij mediagarant