Kleine Investeringsaftrek: wat is het en wat kun je ermee?

 In Advertising, Trends

De kleine investeringsaftrek, afgekort KIA, is een regeling voor ondernemers. Hiermee mag je een deel van je investering aftrekken van de winst, hetgeen zorgt voor een belastingvoordeel. De regeling is voor iedere ondernemer, maar wordt met name door de startende ondernemer gebruikt. Niet iedere ondernemer is op de hoogte van het bestaan van de KIA, en dat is zonde. Welke voorwaarden zijn verbonden aan de kleine investeringsaftrek (KIA) en wat kan je ermee?

Wat is de kleine investeringsaftrek?

Om voor de KIA in aanmerking te komen, dien je te voldoen aan een aantal voorwaarden. Zo moet je bedrijf gevestigd zijn in Nederland en moet je ondernemer voor de inkomstenbelasting zijn. Daarnaast zijn de volgende voorwaarden gesteld aan de KIA:

  • Het gecombineerde bedrag van alle investeringen dient tenminste 2.401 euro te zijn. Dit mogen meerdere kleine investeringen zijn, welke bij elkaar optellen.
  • Uitsluitend investeringen van 450 euro of hoger komen in aanmerking voor de KIA.
  • Energie- of milieu investeringen komen óók in aanmerking voor de KIA

Het Ministerie van Financiën en het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat kunnen diverse investeringen duiden als energie investering. Kies je hiervoor, dan vervalt de mogelijkheid om de regeling in te zetten voor milieu investeringen. Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en het Ministerie van Financiën hebben de voorwaarden rondom erkende milieu investeringen samengesteld. Het één sluit hierbij het ander uit. Wil je als bedrijf dus investeren in duurzaamheid én gebruikmaken van de KIA, dan is het belangrijk om een juiste afweging te maken in beide opties.

Incentive om te investeren

De kleine investeringsregeling (KIA) is een incentive vanuit de Overheid om als bedrijf te investeren. De gunstige belastingaftrekregeling maakt het mogelijk om een aanzienlijk gedeelte van je investering terug te krijgen via de belasting. De hoogte van de KIA wordt bepaald op basis van de schaal waaronder je komt te vallen. Deze is als volgt opgebouwd:

  • Vanaf €2.401 tot €58.238 – 28%
  • Vanaf € 58.239 t/m €107.848 – €16.307
  • Vanaf €107.849 t/m €323.544 – €16.307, minus 7,56% van het deel boven de € 107.848
  • > €323.544 – niet in aanmerking voor de KIA

Het is voor ondernemers aan te raden om de verschillende schalen goed in de gaten te houden. Er kunnen zich namelijk aanzienlijke voordelen voordoen wanneer je net binnen of buiten een schaal komt te vallen. Dit is ook direct de reden dat zoveel ondernemers aan het einde van het jaar nog besluiten te investeren.

Vennootschap onder firma & maatschap

Voor alternatieve rechtsvormen gelden andere voorwaarden met betrekking tot de KIA. Heb je samen met anderen een bedrijf, dan wordt gekeken naar de gecombineerde investering van alle ondernemingen, en niet naar individuele investeringen. Na uitkering van de winst neemt elke participant het toekomende deel van de investering in ontvangst. Bedrijfsmiddelen die zich richten op verhuur in een later stadium komen niet in aanmerking voor de KIA.

Kleine Investeringsaftrek bij MediaGarant

Ben je een startende ondernemer of wil je graag gebruikmaken van de mogelijkheden van KIA? We vertellen je graag meer over de kansen voor jou onderneming. Zo kan je als ondernemer op een laagdrempelige manier investeren in marketingdiensten. Wat zijn je mogelijkheden bij MediaGarant?

Zoekwoorden campagne

Een zoekwoorden campagne brengt je bovenaan in de zoekmachines op alle zoekwoorden- en termen die je wilt gebruiken. Zo ben je altijd zichtbaar voor je doelgroep en ontvang je meer bezoekers op je website. Twijfel je nog? Bij MediaGarant beschikken we over maatwerk pakketten. Zo kan je eerst testen of een zoekwoorden campagne iets voor jou is en op basis van goede resultaten naar eigen inzicht verlengen. Lees alles over onze ‘nr1 in Google-actie’.

SEO: scherpe teksten voor je website

Heb je net een nieuwe website óf is je website onvindbaar in de organische zoekresultaten? Door met de KIA te investeren in SEO, garanderen we bij MediaGarant dat jouw website binnenkort wél wordt gevonden door je doelgroep. Dit doen we door op basis van gerichte zoekwoorden- en termen één of meerdere unieke teksten te schrijven. Kies ook voor een impuls op je website; kies voor de Actie SEO teksten bij MediaGarant.

Social media en websites

Is jouw doelgroep te vinden op social media? Dan wil je hier uiteraard sterk naar voren komen. Als Facebook Partner kunnen we jouw bedrijf een impuls geven op social media. Verrassende campagnes waarmee we jouw website triggeren. Ontdek het met onze Facebook Actie.

Een nieuwe website kan je als startende ondernemer een kickstart geven op het internet. Wil je een onepager of een multipager? Met de KIA regeling is dit een veilige én belangrijke investering. Stel zelf je website samen, ga naar: https://stelsamen.mediagarantwebsites.nl/

Investeren: juist nu!

Als ondernemer investeren? Dit is het moment! De KIA is er voor startende én bestaande ondernemers, en het plaveit de weg voor groei in de komende periode. Maak gebruik van de mogelijkheden en laat marketing voor je werken bij MediaGarant.

Display advertising kansen