Tweettorial

Een tweettorial plaats je, zoals de naam al doet vermoeden, op Twitter. In een kort bericht informeer of activeer je hier jouw doelgroep. Actieve volgers uit de branche worden ambassadeurs; hiermee breid je de eigen community uit. Daarvoor is een bericht op Twitter zeer geschikt, zeker wanneer je gebruikmaakt van kanalen waar al duizenden actieve volgers zijn aangesloten. Bij MediaGarant beschikken we over diverse relevante twitterkanalen in de Zorg, Recreatie, Onderwijs en Transport. Jouw kans om de doelgroep te bereiken met een korte, activerende boodschap.

Een tweettorial inzetten

Een commerciële tweet, wat levert dat mijn bedrijf op? Veel! Hoewel de populariteit van Twitter aan het afvlakken is, is de relevantie van dit medium voor bedrijven groter dan ooit. Het is de kortste en snelste manier om de doelgroep uit jouw branche aan te spreken. Twitter biedt fraaie mogelijkheden om een groot aantal relevante personen te bereiken én het geeft een impuls aan de traffic naar de eigen website. De volgende specificaties hebben we gekoppeld aan het opmaken van een Tweettorial:

  • #hashtags met een relevant onderwerp
  • @mentions om te refereren aan (on)bekende personen
  • + een link naar de eigen website

Je bepaalt zelf de invulling van de tweettorial. Zorg voor een korte, bondige boodschap en wij delen het bericht op één of enkele kanalen met waardevolle volgers voor jouw onderneming.

De voordelen van een tweettorial

Door het verspreiden van een commerciële tweet via een bestaand en actief kanaal, ben je direct zichtbaar voor jouw doelgroep. Deze directe communicatie zorgt voor naamsbekendheid, meer traffic naar de eigen website en een uitbreiding van je bestaande doelgroep. Heb je een nieuwtje of wil je een product/dienst onder de aandacht brengen? Met een juiste invulling van jouw tweettorial bereik je duizenden relevante volgers binnen de branche. Tenslotte bouw je een waardevol netwerk op, welke je in een later stadium volledig zult ontplooien.

Effectief plaatsen 

Is jouw onderneming actief in de Zorg, Recreatie, Onderwijs of Transport? Bij MediaGarant beheren we meerdere grote twitterkanalen met relevante volgers. Wij plaatsen de tweettorial op een relevant kanaal, waarbij we uitgaan van een zo hoog mogelijk bereik. Daarbij voeg je zelf waarde toe middels kwalitatieve hashtags, mentions en een link van de eigen website/pagina.

Voorbeeld tweettorial

Tweettorial MediaGarant

Tweetorial door ons laten schrijven?