onderwijs devices content marketing

Content marketing Onderwijs

Content marketing in het Onderwijs; het lijkt misschien vreemd, maar in deze sector is informatievoorziening essentieel. Bij de keuze voor een opleiding maakt de student een afgewogen keuze, terwijl men bij het aanbieden van onderwijspakketten steeds vaker een aankoopbeslissing maakt op basis van kennis. In de breedte van het Onderwijs is communicatie met de doelgroep middels content steeds relevanter.

De link tussen content marketing en Onderwijs

De Onderwijssector is een bijzonder breed geheel van partijen en individuen. Is jouw onderneming actief in het Onderwijs, of richt je jouw producten en diensten op deze sector, dan is content en informatievoorziening niet meer weg te denken. Welke doelgroepen zijn actief binnen of rondom het Onderwijs?

 • Scholengemeenschappen
 • Studenten en leerlingen (opleidingsgericht)
 • Docenten (werkzoekenden)
 • Onderwijsinstellingen
 • Inkoop/verkoop onderwijs
 • Leerplan organisaties
 • Overige bedrijven en de Overheid

Men is doorlopend op zoek naar nieuwe informatie, zienswijzen en concepten. Het doel van content marketing in het Onderwijs is voorzien in die informatievraag van de doelgroep. De doelgroep wordt steeds kritischer. De cyclus voor het maken van een beslissing of aankoop, welke door mensen in of rondom het Onderwijs wordt doorlopen, is over het algemeen een stuk langer dan voorheen. Jouw doel met content is om gericht te voorzien in de informatievraag van de doelgroep. Op het goede moment, via het juiste medium en met een direct bereik.

Onderwijsmarketing op de juiste plek

Het bereiken van de doelgroep in het Onderwijs is niet eenvoudig. Aangezien zoveel relevante groepen samenkomen op diverse plekken, is het interessant om meer te kunnen focussen. MediaGarant heeft hiervoor dé oplossing. Wij werken samen met de Nationale Onderwijsgids. Dit is een website met een mooie mix van het laatste nieuws én mogelijkheden om zelf onderwijsvacatures te plaatsen, informatieve blogs te delen en evenementen aan te kondigen. Een uitgelezen kans om geïnteresseerde mensen te bereiken met frisse en unieke content. Maak werk van je online zichtbaarheid en bereik.

Voordelen van content marketing in het Onderwijs

Heb je het idee dat de huidige marketingactiviteiten van jouw onderneming een te algemeen publiek bereiken of zijn de resultaten lastig te duiden? Op de Nationale Onderwijsgids bereik je direct een betrokken doelgroep met jouw gerichte boodschap. Dankzij de diverse opties in content marketing, is het eveneens mogelijk om het bereik en de resultaten uit online activiteiten te meten. Daarmee ontvang je relevante informatie over de doelgroep.

Effectieve doelgroepbenadering met MediaGarant

Een direct bereik van je doelgroep met content die je volledig zelf kunt vormgeven; dat is hoe we bij MediaGarant de content marketing inzetten. Branche specifiek, met een directe link naar het Onderwijs. Wil je de bestaande doelgroep blijvend bereiken met unieke content, dan wel een nieuwe doelgroep aanspreken met een verrassende benadering? Maak gebruik van alle diensten binnen de content marketing: artikelen, blogs, vacatures, agendapunten en meer.

Heb je geen tijd te verliezen? Dan koop je direct content in binnen onze Mediashop en geeft hier zelf vorm aan! Aanvullend bieden we de mogelijkheid om content te delen op actieve social media kanalen in alle secties van het Onderwijs. De Nationale Onderwijsgids wordt dagelijks door duizenden geïnteresseerde personen en bedrijven bezocht. Een specifieker podium om jouw boodschap te verspreiden bestaat er niet.

*Is content marketing voor jou tijdrovend? Dan staan de specialisten van MediaGarant voor je klaar. Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden van onderwijsmarketing te bespreken.

Onderwijsmarketing bij MediaGarant

De website www.nationaleonderwijsgids.nl staat volledig in het teken van het dagelijks wel en wee in het Onderwijs. Het laatste nieuws, inspirerende artikelen en interessante blogs zorgen voor een relevante nieuwsvoorziening. Daarbij zijn tientallen onderwijsinstellingen en bedrijven aangesloten, welke unieke content delen met de doelgroep. Ook vacatures, agendapunten en evenementen worden hier onder de aandacht gebracht. Content marketing in het Onderwijs hoeft daarbij niet complex of uitgebreid te zijn. Binnen ons concept deel je snel en effectief een boodschap, eenmalig of doorlopend.

Wil je vaker content publiceren? Maak dan gebruik van de unieke en doorlopende mogelijkheden binnen het mediapakket. Maak gebruik van alle effectieve diensten om jouw doelgroep te bereiken.

Koppel jouw doelstellingen aan content marketing in het Onderwijs:

 • Inspireren of laten nadenken met unieke content
 • Informeren over een product/dienst/vacature/evenement
 • Activeren om gebruik te maken van een product/dienst/concept
 • Loyaliteit: bestaande doelgroep via diverse kanalen bedienen

Genereer inzicht in de informatievraag van de doelgroep en stuur hierop in je externe publiciteit.

×